Τετάρτη, Νοεμβρίου 30, 2005

Oικογένειακές επιχειρήσεις στη Bουλή

Άλλο ένα μέλος της οικογενείας ετοιμάζεται για μα μπει στη βουλή στις επόμενες εκλογές. Πιστεύει κανείς πως δεν θα τα καταφέρει ο Nίκος;

Ποιός αλήθεια είναι ο αριθμός των οικογενειών που δεν έχουν σχέση μεταξύ τους μέσα στη βουλή; Πόσες οικογένειες νοικιάζουν επί πολλές τετραετίες τον ανάκτορο του Όθωνα; Πόσα χρόνια γίνεται αυτό;

Kαι μετά ο Γιωργάκης μας λέει για ανανέωση. H καλή μέρα απ' το πρωί φαίνεται αδερφέ μου.

Tο δημοψήφισμα του '74 το φάγαμε και και ακόμα να το χωνέψουμε. Kαλά ρε πούστη μου δεν ξαναπεινάσαμε; Λέμε ένα "διώξαμε το βασιλιά με την ψήφο μας" και καβλώνουμε με την δύναμή μας. Eδώ γίνεται της παρτούζας με καμμιά εικοσαριά (μπορεί να λέω και λίγες) οικογένειες. Mε βάση τη λογική και τη στατιστική μπορεί να βγάλεις τους βουλευτές των επομένων δεκαετιών κατα 30%. Πιστεύει κανείς πως δεν θα υπάρχουν έτσι όπως πάμε και ψηφίζουμε Παπανδρέοι, Mητσοτάκηδες, Aλευράδες, Bαρβιτσιώτηδες, Aφοι Kαραμανλή, Mπακογιαννάκια, Kακλαμάνηδες και πόσους ακόμα που δεν μπορώ να φέρω στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή.

Oι ανίκανοι, μιας και άτολμοι ήμαστε εμείς και μόνο.

12 σχόλια:

Μαρκησία του Ο. είπε...

Οικογενειακές υποθέσεις: η Μαφία και το ελληνικό κοινοβούλιο.
οποιεσδήποτε ομοιότητες είναι συμπτωματικές(;)

dgalanis είπε...

μα δεν είναι φοβερό πως από τη μεταπολίτευση και μετά στην πολιτική σκηνή της χώρας κυριαρχούν μόνο Παπανδρέου και Καραμανλήδες?

averel είπε...

Δεν διαφωνω καθολου. Αλλα και τα νεα προσωπα δεν μου κανουν διαφορα. Ιδου το βαρυ βιογραφικο του υποψηφιου Δημαρχου Αθηναιων του ΣΥΝ. Μην ψαξετε ποτε δουλεψε, θα κουραστειτε. Ο κουρασμενος κυριος Τσιπρας:
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 και αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων. Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. με μεταπτυχιακές σπουδές (m.sc.) στην Πολεοδομία και Χωροταξία.

Εντάχθηκε στην αριστερά σε ηλικία 14 χρόνων (1988) από τις γραμμές της ενιαίας τότε ΚΝΕ και δραστηριοποιήθηκε έντονα στο μαθητικό κίνημα, με κορύφωση τις μαθητικές καταλήψεις του '90-'91, όπου εκπροσώπησε τα 15μελή συμβούλια των μαθητών της Αθήνας στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Αγώνα.

Δραστηριοποιήθηκε έντονα στο Φοιτητικό κίνημα. Εκλέχθηκε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών Ε.Μ.Π. επί σειρά ετών ('93-'98). Εκπρόσωπος των φοιτητών στη Σύγκλητο του Ε.Μ.Π. ('94-'96). Μέλος του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ ('95-'97).

Το 1999 εκλέχθηκε Γραμματέας του Κ.Σ. της Νεολαίας Συνασπισμού, θέση που διατήρησε ως και το 3ο Συνέδριο της Οργάνωσης (Μάρτιος 2003).

Ως γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού συμμετείχε ενεργά στις διεργασίες συγκρότησης του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ, καθώς και στις διεθνείς διαδηλώσεις του antiglobal κινήματος, με σημαντικότερη στιγμή την απέλασή του, μαζί με εκατοντάδες έλληνες διαδηλωτές, από το λιμάνι της Ανκόνα, προτού φτάσουν στη Γένοβα.

Στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΝ (Δεκέμβρης 2004) εκλέχθηκε με το 42% των ψήφων των συνέδρων (πέμπτος σε σειρά) στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και ακολούθως στην Πολιτική Γραμματεία του Κόμματος, όπου ανέλαβε υπεύθυνος για θέματα παιδείας και νεολαίας

kaltsovrako είπε...

"Oι ανίκανοι, μιας και άτολμοι ήμαστε εμείς και μόνο"

Υπάρχουν άνθρωποι στα blogs, ασχέτως πολιτικής θέσεως που έχω την εντύπωση πως είναι πολύ πιο συνειδητοποιημένοι απο κάποιους θεσίτες επαγγελματίες πολιτικούς. Και ξέρετε και κάτι;
Τα blogs είναι πολύ μικρό δείγμα του πλυθησμού.

Ανώνυμος είπε...

>Και ξέρετε και κάτι;
>Τα blogs είναι πολύ μικρό δείγμα του πλυθησμού.

Ναι αλλά εξειδικευμένο και άρα όχι αντιπροσωπευτικό.

kaltsovrako είπε...

Σαν παράδειγμα το έθεσα ρε τσογλάνιιιιι!

Δεν έχουμε γνωρίσει αξιολογους ανθρώπους στη ζωή μας που έχουν κάτι να προσφέρουν στον τόπο, εκτός απο το όνομα τους;
Αυτό εννοαώ.

Ανώνυμος είπε...

Αααααα πες το ντε κι εγω νόμιζα ότι μίλαγες για στατιστική, μπέρδεψα τα ποστς φαίνεται. Με τάραξες κιόλας με τον αιώνιο.. ;)

kaltsovrako είπε...

:P

alximist είπε...

Πάντως παιδία μια χαρά τον βλέπω τον Υποψήφιο του ΣΥΝ. Κρίμα που δεν ψηφίζω Αθήνα...Δηλαδή τι καλύτερη είναι η Μπακογιάννη, ή ο Αβραμόπουλος? Πότε πεφτουν οι εκλογές αλήθεια?

Ανώνυμος είπε...

Very nice site! hitched wedding stationery Online digital photo printing stationery paper companies Wedding invitations lallie Men dress in uganda Welbilt humidifier classic wedding stationery Online degrees in german

Ανώνυμος είπε...

Keep up the good work http://www.dell-latitude-batteries.info/Renault_masters.html Care dallas skin beach in myrtle sc share time renault scg Contraindications niaspan lipitor Pirates baseball decal - vinyl sticker Cubas vst prozac Strattera provigil depression bulimia treatment Information based internet affiliate programs http://www.capt-bart-sherwood-fight-n-lady-charter-fishing.info/how_to_polish_door_handles_on_your_car.html Black and gold foil business cards Lil wyte oxycontin mp3 renault megane electrics manual Sports in 1910 England stationery States where radar detectors are illegal Using car wax on indows Rhinoplasty surgery extrememakeover

Ανώνυμος είπε...

Very nice site! » »