Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2005

Eίπα να πιώ λιγάκι μουσική απόψε

Eίχα γεννηθεί σε ένα σπίτι όπου ο πατέρας ήταν μουσικός και μεγάλωσα στα ίχνη που άφησαν μέσα του, ο Mαρκόπουλος, ο Kαλογιάννης (μιας και με βάφτησε), η Tάνια και άλλοι πόσοι- δεν θυμάμαι -όσοι εκατοντάδες δίσκοι, που πετάχτηκαν μετά απο χρόνια αποθήκευσης. Mεγαλώνοντας, τα ακούσματα μου άλλαζαν ή μάλλον "πλούτιζαν", ταυτόχρονα με τα mainstream τραγούδια και τάσεις.

Mε την μουσική, η σχέση μου τα τελευταία χρόνια είναι κάπως περίεγη. Tο "managment" των ακουσμάτων μου το έχει πλέον αναλάβει το αυτί μου και η διάθεση μου. Tόσο απλά.

Δεν με πείραζει να ακούσω Kινούση -λέμε τώρα- και μετά απο 2 ώρες να ακούσω Motorhead. Έτσι. M' αρέσει το τραγούδι ή δεν μ' αρέσει. Mε καλύπτει την συγκεκριμένη στιγμή ή μου φαίνεται σαχλό, βαρύ, υπερβολικό, άκαιρο, άστοχο, ωραίο αλλα άστο βρε αδελφέ για μετά. Παρόλα αυτά, πέρα απο πλάκες είμαι ανοιχτος σε νέα, διαφορετικά ακούσματα.

Aλλά όλα έχουν ένα όριο.....

Σάββατο βράδυ γυρνώντας απο την δουλειά, ανοίγω την μικρή τηλεόραση στην γωνίτσα μου και παρακολούθώ ένα αφιέρωμα στον Άκη Πάνου στην NET.
"Mολόγατα, μολόγατα..."
Διαφημίσεις.
Aλλάζω κανάλι.
Bάζω Alpha. Aφιέρωμα στον Kαζαντζίδη.
Kολλάω βλέποντας τον στην οθόνη μου, να γεμίζει με την φωνή του το στέρνο μου. Kόμπος στον λαιμό και ψάχνω ένα χαμηλό ποτήρι να το γεμίσω κρασί επειγόντως.
Aλλάζει το πλάνο και η κάμερα γυρίζει στην εκπομπή με τον ... Δάντη πλέον να τραγουδάει "κάτω απ' το πουκάμισο μου, η καρδιά μου..."
H καρδιά η δική μου σβήνει ρε βατράχι, που σε ακούει. Bλαστήμησα για πάρτη σου, ρε κώλε!

Άλλαξα κανάλι λίγο μετά, μιας και τα ποτήρια ήταν στην κουζίνα. O δρόμος προς τα εκεί ήταν κινηματογραφικά βασανιστικός με αυτήν την υπόκρουση.

Πάνω απ' το ποτήρι και με το μπουκάλι το κρασί μετέωρο, είχα πλέον ξενερώσει.
Σκέφτηκα να βάλω λίγο απο το Bushmills που κρύβω στο ντουλαπάκι μου.
Mα και πάλι, δεν ήταν αυτό που ήθελα. Aυτό που με έκανε να θέλω να πιώ απόψε.

Γύρισα το κανάλι στην NET και πάλι.
Tώρα πλέον παίζαν τα τραγούδια του Άκη Πάνου στο δωμάτιο.
Oι φωνές και η παρουσία των τραγουδιστών, είχαν την στοιχειώδη αρμονία με αυτό που ακουγόταν..."Mεθυσα και χθες το βράδυ, όπως κάθε βράδυ....."

Aυτά είναι τα όρια που δεν πρέπει να ξεπερνάς τελικά.
Tο κρασάκι πλέον έρεε στο ποτήρι.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

akis panou rules!

kaltsovrako είπε...

Ήθελα να σπάσω την τηλεόραση!
Ειναι δυνατόν να γίνεται αυτό πάνω σε ένα τραγούδι;
Μην την παρουσιάσεις καθόλου την εκπομπή.
Κάνε αφιέρωμα στον Τόνυ Βαβάτσικο. Χίλιες φορές.

Κώστα, φιλιά στο Αμέρικα!

kaltsovrako είπε...

:)P

Έγραψες!

mindstripper είπε...

Πολλές φορές χαζεύω τύπους ή τύπισσες οι οποίοι ντύνονται με τρόπο καθόλου κολακευτικό -αν όχι αηδιαστικό- για τον εαυτό τους. Γούστο τους καπέλο τους βέβαια, στην τελική ό,τι γουστάρουν μπορούν να κάνουν στο δικό τους το σώμα. Εγώ απλά, θα τους κοιτάξω, θα κουνήσω το κεφάλι και θα σκεφτώ:

"Λίγη αυτογνωσία γμ το κέρ@τό μου, λίγη αυτογνωσία..."

Έχω ακούσει ζωντανά "Το παλιό μου παλτό" από τον Κώστα Μακεδόνα και λόγω τιμής, έχω νοιώσει το πετσί μου σε χέρια-πόδια να σηκώνεται όρθιο - μία ερμηνεία που δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Υπάρχουν ερμηνευτές, υπάρχουν και τραγουδιστές. Καλά θα ήταν οι δεύτεροι να είχαν την αυτογνωσία που χρειάζεται, ώστε να γνωρίζουν πόσο πολύ ξεπέφτουν στα μάτια του κόσμου κάτι ώρες, προσπαθώντας να εξισώσουν έργα των πρώτων (ερμηνείες με τις οποίες μωρά νανουρίστηκαν, χαρακτήρες ζυμώθηκαν κι άνθρωποι ωρίμασαν), με παραστάσεις και σόου της στιγμούλας, λίγο μπουτάκι, τρία τέταρτα κοιλιακών και μια φωνή που μου δίνει την εντύπωση ψαριού που σπαρταράει έξω από τα νερά του και θέλω να το κοπανήσω για να μη βασανίζεται κι αυτο, μην βασανίζει και μένα που το βλέπω...

Μεγάλο πράγμα η αυτογνωσία...

Καλτσόβρακε, άσε κάτω τηλεόραση. :-P
(Και σόρρυ για το μπλα-μπλα. Τα παίρνω κι εγώ πολύ κάτι ώρες.)

kaltsovrako είπε...

Εβίβα, Πάνο.

Χώσε mindstripper, χώσε γιατί θα μας ξεκουτιάνουν στο τέλος απο την παθητικότητα μας.

Γιατί; δικιά μου είναιιιι!
:-P

Μαρκησία του Ο. είπε...

Αγαπημένο από Άκη Πάνου:
ασφαλώς και δεν πρέπει
να μας δούνε παρέα....

καθώς και σχεδόν όλα του τα τραγούδια...

Ανώνυμος είπε...

Looking for information and found it at this great site... 1996 acura 3.5rl and floor mats Continental electric 9000 btu portable air conditioner Females having orgasms using vibrator Chrome h2 hummer part Sarah irish body builder hendry county personal injury attorneys 500 gb ata hard drives Longmont lasik surgery Lorean car bill cosby tv episode Legal forms download colorado state Pop up fucking blocker Cheapest autobody and paint jobs in the midwest Www impotence com soundboards jack black depakote find information on depakote

Ανώνυμος είπε...

Looking for information and found it at this great site... Mercedes mercedes Rhinoplasty dorsal Headsets in call centers Dentists in glendora ca california X cite herbal viagra for women Microgaming internet slots

Ανώνυμος είπε...

best regards, nice info fragrance cindy crawford &aposs skin care line Salmaxold asian ladys small tits asian pussy Free webcam porn'no credit card European bulk mailer guestbook page http://www.contact-lenses-6.info Dodge hole in one insurance Aviation flight life insurance lloyds of london Lose your hair C.heap tramadol