Σάββατο, Απριλίου 15, 2006

Ευγενής δεν είμαι με τους φίλους μου. Αυστηρός είμαι, μέχρι παρεξήγησης.










Το παραδέχομαι.
Έχω χάσει πολλά επεισόδια τους τελευταίους μήνες, μην πω το 2006. Η δουλειά δεν μου επιτρέπει να διαβάζω τα blogs και εγώ απ' την άλλη δεν μου επιτρέπω να παραμελώ τη δουλειά μου. Αλλά έχασα πολλά ρε γαμώτη μου.


Όλα ξεκίνησαν απο ένα post της Μιραντολίνας για τον Μποϋς (τον λέω σαν να τον ξέρω τρομάρα μου) που έτυχε στη ζωή του να ήταν και ναζιστής. Χέστηκα, και ο Θεωδοράκης ήταν μέλος της νεολαίας Μεταξά και 'γω αγόραζα μικρός το Στόχο και ο Μπιν Λάντεν τσιράκι της CΙΑ. Το τι σκατά κάνουμε στη ζωή μας δεν πιστεύω πως έχει άμεση σχέση πάντα με το τι πιστεύουμε. Αν δηλαδή είμαστε κομμουνιστές, λατρεύουμε τον Βούδα, ακούμε λαϊκά με φανατισμό ή τρώμε μόνο σουβλάκια τη Μεγάλη Εβδομάδα και ο ράφτης μας, μας έχει κατατάξει στους "δεξιούς", δεν σημαίνει πως αν κάποια στιγμή βρεθούμε να ψάλλουμε σε ναό ως αριστεροί ψάλτες παύουμε να είμαστε τα παραπάνω!

Αυτά για τον καλλιτέχνη (ακόμα δεν κατάλαβα γρί, αλλά για να το λένε οι ειδικοί, κάτι θα ξέρουν από καλό λάδι. ΑrtAttack μπορείς να με κατατάξεις στα πρόβατα με κριτικό Τέχνης για τσοπάνη. Δεν ντρέπομαι, μαθαίνω:).


Από την άλλη φυσικά προβληματίζομαι με την προβολή του καλλιτέχνη ως προς το ιδεολογικό του background μα και πάλι σκέφτομαι πως αυτό είναι που εξιψώνει το έργο του. Η μετάνειά του. (Μέχρι και τώρα δεν έχω καταλάβει τι θέλει να πει ο ποιητής στα έργα του μα θα ξαναπώ πως το IQ μου είναι επιπέδου BBQ). H προβολή -έστω και αναφορικά- ναζιστικής ιδεολογικής τοποθέτησης ενόχλησε και εμένα, δεν κρύβω. Ως αντίδραση όλου αυτού θεωρώ αρκετά τίμια τα ΕΠΩΝΥΜΑ comments που δήλωναν την αντίθεση σ’ αυτο το γεγονός. Θα μου πεις: Ρε μπαγλαμά, θα μπορούσαν να είναι πιο κόσμιοι! Και;
Ποιός εκτίθεται τώρα;

Εχω προβληματιστεί πάρα πολύ και συνάμα είμαι πολύ στεναχωρημένος. Γι΄αυτό και γράφω απόψε. Αν η μανούρα σταματούσε εδώ θα έλεγα: Δε γαμιέται, μια αντιπαράθεση απόψεων. Άντε ανθρώπων το πολύ! Στο blog του Μanifesto όμως το πράμα ξέφυγε. Και ξέφυγε πολύ. Για να αποφορτίσω το κλίμα (και τον ίδιο τον manifesto κυρίως) αλλά και για να διαμαρτυρηθώ για τον χαρακτηρισμό που δόθηκε στον J95 ως "ομοφοβικό φασιστάκο" έγραψα πως δεν μπορεί σε μια λεκτική διαμάχη μεταξύ ενός gay και ενός straight να κατηγορείται κάποιος για τα μη γούστα του, με την ίδια ακριβώς λογική που δεν μπορεί κάποιος να με πει βυζόφοβο επειδή γουστάρω τα μικρά βυζά (τα μεγάλα μου αρέσουν ρε μπαγλάμια, ένα παράδειγμα έδωσα). Στην ψιλοβελονιά μου αυτή που άφησα στο post του Manifesto -και μιας και έπειτα και μέχρι απόψε δεν μπορούσα να ήμουν στο δίκτυο- συνέχισαν το κέντημα η Κωνσταντίνα με την Κατερίνα αυτοσαρκαζόμενες, μήπως και σωθεί η κατάσταση απ΄την τροπή που πήρε το θέμα. Το αποτέλεσμα ήταν να παρεξηγηθεί αυτή η πλάκα με τα βυζιά με ένα ακατανόητο για μένα σκεπτικό (είπαμε IQ-BBQ αλλά μην το παρακάνουμε κιόλας) πως η ειρωνία ήταν για τους gay! Και διαβάζω σήμερα κάτι τρομερά κείμενα εναντίον των "ομοφοβικών που μας έκαναν τους φίλους" και τα λοιπά. Mάγκες, δεν ντρέπομαι να πω συγνώμη ή όταν αντιληφθώ μια μαλακία μου να το πω με κεφαλαία γράμματα. Πιστέψτε με. Αν όμως απ΄το μηδέν βλέπουμε εχθρούς παντού γιατί κάποιοι άλλοι μας έχουν φερθεί σκάρτα και ευκαιρίας δοθείσης βγάζουμε λόγο εναντίον ανθρώπων που ουδεμία τέτοια άποψη έχουν, αυτό παλικάρια μου ξεπερνά και τα όρια της υστερίας. Αυτό είναι μανία καταδίωξης. Σχιζοφρένεια. Και είναι μεγάλο κρίμα να παρασύρουμε από αλληλεγγύη ΚΑΙ άλλους στον παραλογισμό μας.

Επειδή λοιπόν έβαλα και 'γω το λιθαράκι μου αν όχι τον θεμέλιο λίθο για να αισθανθείτε -έστω και λανθασμένα- άσχημα, σας ζητάω συγνώμη.

Συγνώμη που εκτεθείκατε.

20 σχόλια:

kaltsovrako είπε...

Eσένα και του άλλου, θα στα πω από κοντά! Έξαλος έχω γίνει με το θέμα.

dgalanis είπε...

" Για να αποφορτίσω το κλίμα (και τον ίδιο τον manifesto κυρίως)"

ποιος σου είπε πως είμαι φορτισμένος ... νόμιζα πως με ήξερες καλύτερα ;)

καλημέρα ααα ;)

kaltsovrako είπε...

Καλημέρα mani!

Rodia είπε...

Καλημέρα Καλτσό!:-)
(το υπόλοιπο ντρέπομαι..)χεχε..

Ζητώ συγγνώμη που πιάνω την ευκαιρία να τοποθετήσω εδώ πέρα κάτι που έγραψα κάτω_κάτω στου Μανιφεστούλη -αν εξακολουθεί να είναι ακόμα κάτω_κάτω:Ρ

Εγραψα λοιπόν ότι.. Το ποστ ΑΥΤΟ ΕΔΩ, μαζί με τα σχόλια που το συνοδεύουν, αποτελεί ΜΝΗΜΕΙΟ επικοινωνίας.

Δεν αστειεύομαι. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε το ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ του πράγματος και την επίδραση των ΕΙΚΟΝΩΝ που έχουμε ήδη μέσα μας διαμορφωμένες και οι οποίες μας οδηγούν (προτρέπουν, αναγκάζουν, κλπ) να εκφράζουμε (ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ πάντα) τον εαυτό μας, ο οποίος αποτελείται από τις ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.


____
Σιγά σιγά μαθαίνουμε, μέσα απο τον τρόπο επικοινωνίας στο διαδίκτυο, να βελτιώνουμε ΚΑΙ τον τρόπο επικοινωνίας στην "πραγματική" (αναλογική) μας ζωή. Αλλωστε, γιατί να ξεχωρίζουμε (πολλαπλασιάζουμε) τις πραγματικότητες; Μία είναι (οι πολλές που την αποτελούν και υπάρχουν ταυτοχρόνως) όπως ένας είναι καθένας μας (οι πολλοί εαυτοί που μας αποτελούν και υπάρχουν ταυτοχρόνως μέσα μας)

:-) σμουτς!
(εχω και μεγάλα βυζιά, ε)

Ανώνυμος είπε...

Please welcome a new blog in the town


www.nonprivatelife.blogspot.com

Thank you

kaltsovrako είπε...

Non porivate life, ΕΙΔΙΚΑ με το σημερινό σου post πήγαινε και ζήτα ό,τι και σε μένα στο blog του Macmanus.
Eκεί να δεις καλλιτέχνη!!! Μπου χαχα
Welcome


Ροδιά, να βάλουμε στην άκρη τα βυζά που αναφέρεις γιατί αποδιοργανόνομαι και να σου πω το εξής: EINAI TEΡΑΣΤΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ αυτό που έγινε. Ειδικά διαβάζοντας το εκπληκτικό κείμενο του George (οπου και σχολίασες ευστοχα) εξοργίστηκα με την ανόητη αφιέρωση του.

Ορισμένοι από εμας φαίνεται ή "διαβάζουν" τα πράγματα όπως γουστάρουν ανάλογα με τη διαθεση τους -μα πίστεψε με, δεν έχω καμμιά διάθεση να προσβάλω κανέναν, κυρίως ευάισθητους ανθρώπους, ή λάθος τους τα μεταφέρουν.

Rodia είπε...

Το θέμα δημιουργείται απο τις (ήδη διαμορφωμένες, απο γονείς, σχολείο, κλπ) εικόνες που υπάρχουν στο μυαλό μας. Αν δεν καταφέρνουμε να τις βάζουμε στην άκρη (ή να τις εξαφανίζουμε!) όταν επικοινωνούμε, δύσκολα θα καταλαβαίνουμε τον "άλλον". Μιλάμε και γράφουμε ΧΩΡΙΣ να ακούμε ή να αφουγκραζόμαστε. Επειδή έτσι έχουμε μάθει (μας έμαθαν) και σε αυτό το πεδίο χρειάζεται να γίνει η μάχη.

Δεν πιστεύω ότι κάποιος είχε πρόθεση να προσβάλλει οποιονδήποτε, ούτε ότι κάποιοι "μεταφέρουν" ο,τιδήποτε. Μεταφορέας είναι ο καθένας μας ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.

π.χ. ΕΓΩ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ, ΤΟ ΚΑΘΡΕΦΤΙΖΩ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ (ΣΤΟΥΣ) ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ (ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΗ, σύμφωνα με το δικό μου μυαλό) ΟΤΙ Ο ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΕΜΕΝΑ.

Πόσο πιο λιανά να το γράψω..?

_______
..το σχόλιο αυτό είναι γενικό, δεν είναι απάντηση στο δικό σου.. μη παρεξηγηθώ κιόλας.. Προσπαθώ να βρω και'γω μια (γενική) απάντηση και η θεωρία των εικόνων μου τη προσφέρει -για την ώρα..

:-)

dgalanis είπε...

καλτσόβρακε ακόμα δεν έχεις σβήσει το σχόλιο της ροδιάς που προσβάλει εμένα προσωπικά και τους υπόλοιπους τσιγκάνους θύματα του ναζισμού?

κατάλαβα τι κριπτοφασίστας τσιγκαννοφοβικός είσαι κι εσύ

( ε βέβαια αφού σου αρέσουν οι ομοφυλόφιλοι με μεγάλα βυζιά )

kaltsovrako είπε...

και μένω και στην αγιά βαρβάρα.... τελικά είμαι κτήνος, ρατσιστής, αλλά τη ροδιά δεν την παρεξηγώ (ένεκα βυζιών, βεβαίως βεβαίως)

;)

dgalanis είπε...

κτήνος ;(

kaltsovrako είπε...

Έτσι με φωνάζει η προϊσταμένη μου στη δουλειά. Eίναι το κακό;

Ανώνυμος είπε...

τώρα με έκανες κι εμένα καλτσόβρακο

kaltsovrako είπε...

Μολίς έφυγε απο δω ο μικρός με την μηχανή να πάει να βρεί τον άλλο μικρό. (inside joke>M13)

dgalanis είπε...

πολλύ μικροί γίναμε εδώ μέσα κτήνος ;)

kaltsovrako είπε...

Παιδική Χαρά "η ωραία μπλογκόσφαιρα"

dgalanis είπε...

ναι σαν λουναπάρκ ένα πράμα

MoSeS είπε...

Καλτσο- μας πήρες το σω-βρακο! Κοφτερός σαν λεπίδι και είναι ωραίο να τοποθετείσαι κρυστάλλινα. Τόχουμε ανάγκη με τόσα 'ανώνυμα' σχόλια που κυκλοφορούν!

Dead Disney είπε...

allou.eisai allou!.

Ανώνυμος είπε...

This is very interesting site... Asphalt driveway patch functional jackets web site design houston Insect yellow jackets Jh design jackets for infants College degree by experience Simple exercise to lose weight 40gb 2.5 hard drives Ice+machine+bagging K700i ringtones where to shop for butalbital online 14lowest price tramadol

Ανώνυμος είπε...

Very cool design! Useful information. Go on! Cisco auto configure slarp gebrauchtwagen mercedes benz