Παρασκευή, Απριλίου 07, 2006

"Εγώ υπηρετώ απο άλλο μετερίζι".

Συζητούσα πριν μέρες το πόσο εύκολα πλέον μασάμε κουτόχορτο, πόσο μας κοροϊδεύουν στην μούρη μας μπροστά και η μόνη μας αντίδραση είναι να δεχόμαστε όλα αυτά απλώς σιχτιρίζοντας. Είναι τόσα πολλά, μα την αφορμή για να γράψω μου την έδωσε η προχθεσινή Βουλγαρακιάδα.

Θυμήθηκα λοιπόν ένα άρθρο που είχα διαβάσει σε ειδικού περιεχομένου τύπο πριν απο μήνες, που δείχνει με γλαφυρό τρόπο το πως κάποιοι -στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Βουλγαράκης- αντιλαμβάνονται τους θεσμούς και την θέση που καταλαμβάνουν.

Κατα την περίοδο 1990-91 ο εν λόγω τότε βουλευτής εκλήθη να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία. Τότε λοιπόν το σώμα ψήφισε νόμο για την συγκεκριμένη περίπτωση, έτσι ώστε να υπηρετήσει μονάχα 6 μήνες. Η ατάκα -ιστορική από τότε- που βγήκε από το στόμα του νεαρού βουλευτή Βουλγαράκη ήταν: "εγώ υπηρετώ από άλλο μετερίζι"

Κατατάχτηκε στο Π.Ν. και για να μην προκαλεί με την παρουσία του, τους υπόλοιπους της κληρουχίας του, τον έστειλαν στο βοηθητικό προσωπικό της ΜΥΚ. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως τα νέα μαθαίνονται γρήγορα και τα ανέκδοτα δεν αργούν να βγούν για τον "βατραχάνθρωπο βουλευτή". Και όλα αυτά τα φούντωνε περισσότερο η αλαζονική συμπεριφορά του νεαρού βουλευτή απέναντι στα στελέχη και αξιωματικούς της μονάδας. Απ’ την άλλη όμως η καζούρα, καζούρα στο ημιάρβυλο.

Στην επόμενη εκλογική μάχη και αφού είχε πλέον απολυθεί ο Βουλγαράκης αφισσοκόλησε στην εκλογική του περιφέρεια φωτό την αφεντειά του στο στίβο μάχης με την παραλλαγή της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών!

Αργότερα σε συνεντεύξεις του, καμάρωνε ότι είχε εκπαιδευτεί ως υποβρύχιος καταστροφέας αλλά στην πραγματικότητα δεν ήταν σε θέση να πεί σωστά ούτε το όνομα της μονάδας. Αυτό που έκανε δηλαδή ο κατα φαντασίαν "βατραχάνθρωπος" ήταν να φτιάχνει το προφίλ ενός δυναμικού και νέου πολιτικού πάνω στη άγνοια των πολλών. Αυτή η προπαγάνδα συνεχιζόταν μιας και οι συνεντεύξεις και οι δημοσιογράφοι που εμπλέκονταν δεν ήταν του αντικειμένου.

[Από την πρώτη στιγμή που είδαμε τα καμώματα του πολιτικού αυτού, δεν είχαμε καμμιά αμφιβολία ότι εάν ερχόταν η ώρα να αναλάβει ευθύνες, δεν θα αργούσε να τα κάνει θάλασσα. Τα χρόνια πέρασαν και ο βουλευτής Υπουργός Δημοσίας Τάξεως. Τώρα πλέον, στην κρίσιμη στιγμή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, είχε πιστέψει και ο ίδιος ότι ήταν βατραχάνθρωπος. Ήταν τόσο ασυγκράτητος, που "πούλησε" το παραμύθι και στους ξένους που ασχολήθηκαν με την ασφάλεια των Αγώνων. Μιλάμε για επαγγελματίες τεχνοκράτες, όσο και στρατιωτικούς με τεράστια εμπειρία (Delta force, SEALS, SAS). Κάποια μέρα, ένας από αυτούς απευθυνόμενος σε αξιωματούχο της ΕΛ.ΑΣ. σχολίασε: "Πρέπει να είστε υπερήφανοι που ο υπουργός σας προέρχεται από τις Special Forces". Τα γέλια και το πανηγύρι που ακολούθησε, ήταν απερίγραπτο! Οι ξένοι, δεν χρειαζόταν να ακούσουν από κανέναν την αλήθεια. Όταν όμως αντιλήφθηκαν τον εμπαιγμό του ανθρώπου , άρχισαν κανονικό "δούλεμα". Σε όποια ευκαρία τον πετύχαιναν, τον φόρτωναν κολακίες για την εμπειρία του ώς special operator. Και ο "βατραχάνθρωπος" κορδωνόταν και καμάρωνε, ενώ όλοι γελούσαν πίσω από την πλάτη του. Με απλά λόγια, ο υπουργός ξεφτίλισε διεθνώς τη χώρα.
Είπαμε να μην ασχοληθούμε με το θέμα , σεβόμενοι την εθνική προσπάθεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Αλλά ο "βατραχάνθρωπος" δεν έλεγε να αποφύγει τις γκάφες.
Πρώτα με τον ειδικό φρουρό που δολοφονήθηκε στην βρετανική πρεσβεία, όπου έσπευσε να τον λασπώσει, αποφαινόμενος ότι το θύμα είχε σχέση με τον υπόκοσμο και οτι δεν πρόκειτε για τρομοκρατικό χτύπημα. Κατόπιν, τον Δεκέμβριο του 2005, ήλθε η χιονοστιβάδα: βόμβα στο Σύνταγμα, απαγωγές Πακιστανών, Ρώσος δραπέτης και φόνος δυο αστυνομικών. Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, μετά από εντελώς ατυχείς δηλώσεις, εξαφανίζεται. Φροντίζει όμως να δικαιολογεί την σιωπή του, μέσω δημοσιευμάτων στα οποιά αναφέρεται ότι σιωπά εξαιτίας της σχέσεως του με τις Ειδικές Δυνάμεις και, κατά συνέπεια, της ιδιαίτερης ευαισθησίας του σε θέματα είδικών επιχειρήσεων. [....]*


Η ηλιθιότητα και η ανικανότητα αυτού και ορισμένων εντολέων του (προφανώς) συνάντησε την υποκρισία -που φυσικά συναντάται σε όλους τους συναδέλφους του, ανεξαρτήτως πολιτικής/κοματικής τοποθέτησης- στην πιο φρέσκια περίπτωση της Vodafon όπου ο καταμερισμός ευθυνών κατέληξε να γίνει το παιδικό παιχνίδι "πούν’ το - πούν’ το, το δαχτυλίδι" και με ύφος πρύτανη εξηγούσε (;) τι συνέβη (τί συνέβη;;) επί 3 ώρες στη συνέντευξη τύπου με το ματσούκι στο χέρι, όταν επί πολλά χρόνια στην αντιπολίτευση κατηγορούσε τις κυβερνήσεις (άλλα καλά παιδια!) πως αφήνει τις επιχειρίσεις να φεύγουν εκτός Ελλάδας ανεβάζοντας τον δείκτη της ανεργείας.
Εμαθα λοιπόν χθές, πως ένα εργοστάσιο που φτιάχνει ποτήρια, εδώ στη γειτονιά μου κοντά που έκλεισε πριν λίγο καιρό και πήγε στη Βουλγαρία, ανήκει στην οικογένεια Βουλγαράκη και πιο συγκεκριμένα στην αδελφή του Γιούλα. Τα γνωστά ποτήρια που στο πάτο τους γράφουν ΓΙΟΥΛΑ και τα συναντάς συνήθως ως νεροπότηρα σε εστιατόρια και bar. Αυτό, προφανώς τώρα που ο εν λόγω βουλευτής είναι στην κυβέρνηση αποτελεί μέγιστη συμβολή στην πτώση του δείκτη ανεργείας και προσφορά θέσεων εργασίας. Της Βουλγαρίας όμως.

Στον περασμένο ανασχηματισμό ο κοινοβουλευτικός και υπουργικός βίος του επιβραβεύθηκε με την αλλαγή από την ηλεκτρική καρέκλα του Υπ. Δημοσίας Τάξεως με την ασφάλεια και σαφώς πιο αναπαυτική καρέκλα του Υπ. Πολιτισμού. Αυτό που μένει είναι να ακούσουμε πως θήτευσε και στη σχολή του Κ. Κούν για να πέσουμε τ’ ανάσκελα.

Αρκετά όμως με το συγκεκριμένο "δείγμα" πολιτικού.

Λίγο- πολύ αρκετοί συνάδελφοι του έχουν τέτοιες συμπεριφορές (αλαζονία, υποτίμηση του κοινού νου, κουτοπονηριά, πολιτικός τετιμποϊσμος) και συμπεριφέρονται σαν τσιφλικάδες (βλ. χρηματηστήριο, αναδασώσεις-κτηματολόγιο, Μ.Μ.Ε., δημόσια έργα) σε μας και την περιουσία μας (Ελληνικό Δημόσιο) δίχως κανείς μας να αντιδρά. Και το χειρότερο είναι πως η ανοσία μας απέναντι σε τέτοιες περιπτώσεις έχει ξεπεράσει τα όρια. Χάσκουμε κουνόντας το κεφάλι ξεστομίζοντας το πολύ ένα "άει στο διάολο κερατά" ή καυλώνουμε κοιτώντας το Μάκη στο φωτεινό τετράγωνο hi tech πολυτιμότερο μέλος της οικογενείας μας, να τα σούρνει σε κανα-δυο απο το σινάφι, ενώ την επόμενη εβδομάδα έχουν όλα ξεχαστεί.

Μα είναι τόσα πολλά θα πει κανείς. Αυτό είναι! Είναι τόσα πολλά που -δυστυχώς- ακούω αρκετούς όλο και περισσότερο να αναφέρουν πάλι αυτόν το γέρο, το λοχία.

Κρίμα.

* Απόσπασμα από αρθρο του Σάββα Βλασση, στο μηνιάιο περιοδικό Στρατηκική. Ιαν 2006

30 σχόλια:

lkrory21 είπε...

Αυτο ονομάζεται ΞΕΚΑΛΤΣΟΒΡΑΚΩΜΑ! Εύγε!

dgalanis είπε...

ε είναι ειδικός καταστροφέας ο κ καλτσόβρακος

καλημέρααα :)

Ανώνυμος είπε...

Η αδρανεια ειναι το χειροτερο ναρκωτικο.

I.P.Potis είπε...

Ετσι μου 'ρχεται να παρω το σπαθι και να βαδίσω πλάι σου Καλτσοβρακο Βουλγαρακιοκτόνε...

averel είπε...

Ρε Καλτσο και εγω εξαλλος ειμαι. Οχι ομως μονο για τον Βουλγαρακη. Γενικα για το κουτοχορτο. Το μονο που μπορω να κανω (προς το παρον) ειναι να αγορευω και φυσικα να ψηφιζω κατα βουληση. Οταν ερθει ωρα για ξυλο,ομως μεσα ειμαι. Ωραιο ποστ.

vatraxokoritso είπε...

Εκτρέφουμε ήδη τις νέες γενιές των επίδοξων καραγκιόζηδων..

Υγ γαμάτο το βίντεο αδερφέ μου!!!

Rodia είπε...

Κοίτα να δεις σύμπτωση! Πριν λίγες μέρες έβλεπα σε ένα αφιέρωμα του καναλιού SEVEN το βουλγαράκι να μιλάει σε ένα σχολείο.. Βούτηξα μια κασέτα και τό'γραψα! Σκεφτόμουν να γράψω τις ατάκες (η αποθεωση της βλακείας) και να τις ανεβάσω. Δυστυχώς δεν έβρισκα χρόνο.. αλλά τώρα μάλλον αυτό είναι πια καθηκον, έτσι;

Παραπολύ καλό το άρθρο σου και ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!!!!!

:-)

sal.ló είπε...

Ωραίος! πολιτικό ρεπορτάζ κοκκινιά στάιλ. να μη μας περνάνε και για μαλάκες δηλαδή. Μαζί σου.

Λίγο η τελευταία παράγραφος με ανατρίχιασε αλλά εδώ που τα λέμε η αναφορά αυτή συνηθίζεται στους καφενέδες... Εκείνο που ποτέ δεν ακούγεται είναι εμείς τι κάνουμε...

kaltsovrako είπε...

sal.lo, πες μου πως είσαι της γειτονιάς!

Και 'μένα με ανατριχιάζει αυτή η αναφορά παρόλο που δεν τα έζησα, μα διάολε είναι κατάντια αυτό που συμβαίνει. Να έχουμε καταλήξει ματά από 30 χρόνια στους απατεώνες και ηλιθίους και η επόμενη λύση που μας έρχεται στο μυαλό να είναι ο λοχίας!

Rodia, αυτό το τυπάκι (και μαζί με πολλούς άλλους - να θυμηθώ να φτιάξω μια dream team) φαίνεται από μακριά ποοοοόσο βλάκας (άρα επικίνδυνος) είναι. Tον παίρνεις χαμπάρι σαν κλανιά σε ανσανσέρ.

Vatraxokoritso, ξέρω τί σου στέλνω ρε!
:)

Αverel, το κείμενο αυτό το είχα σχεδιάσει στο μυαλό μου διαφορετικά. Ήθελα να γράψω για την αισθητική της πολιτικής και το πόσο κακόγουστους μας περνάνε οι πολιτικοί (με το δίκιο τους βέβαια) κάνοντας όλα αυτά με τέτοια άνεση. Έγινε αυτό που έγινε προχθές με τα οπαδικά συνθήματα και το διαμόρφωσα ανάλογως. Πάντως το γεγονός είναι αυτό που λές. Τί σκατά κάνουμε εμείς και πώς θα είναι η μνήμη μας σε εγρήγορση όταν έρθει η ώρα. (Θα πάω να κάνω αναβάθμιση)

I.P.Potis, θα παρακαλούσα όχι αίματα. (Και δεν μας παίρνει μεταξύ μας με το βατράχι! Σκιάζομαι!) ;)))

DCD, η αδράνεια είναι φυσικό φαινόμενο και αυτά τα επιστημονοτέτοια να πας να τα πεις στο blog της επιστημόνισας της οικογενείας. Εμείς δόκιμοι πλοίαρχοι σπουδάσαμε με ειδικότητα την γραφιστική και διακόσμιση. Απρο πο, τι θα γίνει με τον Ιούδα;]

Μ13, χαίρομαι που σου αρέσε το κείμενο. Ξέρεις πόση εμπιστοσύνη έχω εσένα και Jim. Kαι σιγά που θα μας πούνε να σιωπήσουμε οι άχρηστοι.

Πάνο μου, φελλός από Dom Perignon. Όχι ό,τι και ό,τι.

Kαλημέρα Mani. Τhanks for tha quote.

lkrory21, ευχαριστώ φίλε!
;)

alombar42 είπε...

Θυμήθηκα κάποια ψυχή που έλεγε "ρε γαμώτο δε μπορώ να γράψω".

Καλτσό, μπας και προπονείσαι για πολιτικός και μας το κρύβεις;!

kaltsovrako είπε...

Έχεις δει κανένα πολιτικό να δουλέυει τόσο;

(είμαι ξανά στο γραφείο και έχει και συνέχεια αυριο Κυριακάτικα!)

Άσε που είμαι και ανακατοσούρας. Δεν θα με έπαιζε κανένα κόμα.

:)

alzap είπε...

Τρεχάματα, δυσκολίες, προβλήματα έπεσαν μαζεμένα κι έχασα τεύχη...

Σύντροφε Καλτσο υποκλίνομαι!

Τίποτα δεν μπορεί να βοηθήσει περισσότερο την ατομική και συλλογική συνείδηση και συμπεριφορά.
Πέρα απο τις όποιες θεωρίες, η αποκάλυψη της απλής αλήθειας είναι αυτή που τσακίζει και καμμιά φορά ανατρέπει.

Μαύρο πρόβατο είπε...

Εξαιρετικό το ποστ - γελάσαμε, και μελαγχολήσαμε... Βρε πίσσα και πούπουλα!!

Thrass είπε...

Έχεις δει κανένα πολιτικό να δουλέυει τόσο;

Υπάρχουν, Μr. Καλτσόβρακε. Είναι λίγοι, αλλά υπάρχουν. Κι εγώ σοκάρομαι, όταν βρίσκω κάποιον.

Για να πω ένα παράδειγμα πολιτικού που δε ζει, ο γέρος Καραμανλής. Με τα καλά του, με τα άσχημά του (δεν κρίνουμε αυτό, εδώ), αλλά δούλευε σαν το σκύλο.

Υπάρχουν και τώρα, τους ψάχνω, έχω βρει δύο, τι να κάνω κι εγώ...

kaltsovrako είπε...

Αντιλαμβάνεσαι πως η έκφραση αυτή έχει την υπερβολή μέσα της. Προφανώς και κάποιοι -λογικά- πρέπει να δουλευουν, αλλιώς το πλοίο είναι ακυβέρνητο. Απ' την άλλη όμως σκέφτομαι πως οι συνεργάτες είναι αυτοί ου κάνουν όλη τη βρώμικη δουλειά όσο ο πολιτικός κάνει βόλτα στα κανάλια και στα PR μέρη.

Πάντως αυτούς τους λίγους που έχεις δει, κράτα τους σφιχτά μην την κοπανήσουν! Όσο για τον Καραμανλή (τον κανονικό δηλ. ;), δεν είναι τυχαίο πως τον ονοματίζουν "Ιστορικό ηγέτη". Προφανώς.

Μαυρο πρόβατο, ξέφυγαν η πίσσα και τα πούπουλα και χυθήκαν στα μυαλά μας, όμως. Σ' ευχαριστώ.;)

Αlzap, δεν είναι σκοπός μου να ανατρέψω κανέναν.
Έτσι είναι όπως το λές, πέρα απο διαφορετικές πολιτικές θέσεις, υπάρχουν πολιτικοί απ' όλες τις πλευρές που εκμεταλέυονται την οπτική γωνιά του καθενός μας και μας πυροβολούν με την κακογουστιά τους και ηθική τους και εμείς χαμογελάμε (αν είναι δικός μας) ή σιχτιρίζουμε.

Αν θεωρήσουμε οτι οι αρχηγοί των κομμάτων είναι οι άριστοι (δεν θέλω να πιστευω πως το ψάρι βρομάει απ΄το κεφάλι) τότε περιμένω απο αυτούς, να καθαρίσουν τέτοιους ανθρώπους και συμπεριφορές απ' τα κόμματα. Να έχω στην τελική επιλογές ανθρώπων -όπως γράφει και ο thrass- δουλευταράδων και πολιτικών που πονούν. ¨οχι lifestyle επαγγελματίες του είδους.

sal.ló είπε...

Όχι, καλτσό δεν είμαι της γειτονιάς πλέον. Η Νίκαια έκανε δυνατό να είμαι σήμερα αυτό το ελιτίστικο γομάρι που μπορεί και γράφει ότι του κατέβει στη γκλάβα με το ψωμί που με τάισε... ;)

kaltsovrako είπε...

Ποιός είσαι βρε, ο Π. Γιαννάκης, ο Λογοθέτης ή ο Γρίμπιλας;

;P

sal.ló είπε...

Σιγά μην είμαι και ο Κώστας Μοναχός!

Ένας βολεμένος μικρομεσαίος μπλόγκερ...

Ανώνυμος είπε...

Απιθανο και συγχαρητηρια (να ειμαι ενας απο τους πολλους που θα το πω)
Το πιο απιθανο ειναι οτι μπορουμε να τα πουμε ολα αυτα και να τα διαβασουμε (για ποσο ακομα αραγε;)

Ανώνυμος είπε...

Σε "καταγγέλω" δημοσίως και στην έδρα σου kaltsovrako! Διότι βέβαια έκανες πολύ καλή έρευνα για το βουλευτή και υπουργό Βουλγαράκη, όμως να μην ξεχνάμε και τη δράση του και πιο πριν από το 91. Γνωστός ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ και πρόεδρος από από 1987 ως το 1989 της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Μέλος οργάνωσης παρακλάδι της ΟΝΝΕΔ ονόματι "Κένταυροι" (μαζί με το άλλο παληκάρι το Μεϊμαράκη) όπου η φασιστική της δράση ανάγκασε την ίδια την ΟΝΝΕΔ να τους αποκυρήξει. Έχω και άλλες γαργαλιστικές λεπτομέριες αλλά δε θα εμβαθύνω. Και αυτός ο άνθρωπος είναι υπουργός πολιτισμου...


Που 'σαι Μελίνα....

Κωστής Γκορτζής είπε...

Α ρε Τάσο...
Κι επειδή λοχίας πια δεν μπορεί (και πολύ καλά κάνει), μία είναι η λύση για όλους αυτούς τους φλωρο..ΟΥΚάδες. Πεοραπίσματα και πεομαστιγώματα στην πλατεία Συντάγματος!

Κωστής Γκορτζής είπε...

Βεβαίως, η συμβία σου θα με μαλώσει γιατί δεν γράφω "πουτσοσκάμπιλα" αλλά ντρέπομαι!

---. είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ "ΠΟΥΤΣΟΣΚΑΜΠΙΛΑ" ;;;;;;;;

:p

kaltsovrako είπε...

Παρακαλώ πολύ, μην βρίζεται έτσι χυδαία. πρόκειτε για ένα κείμενο που αναφέρεται στον Υπουργό Πολιτισμού και καλό θα είναι να κρατάμε ένα επίπεδο, όπως του προαναφερόμενου.

:)

[βλ. Μπιπ τον Γιωργάκη, Βουλγαράκι (δις)]

---. είπε...

Εγώ, σου χαλάω το επίπεδο ή ο άλλος ο μούργος που με προκαλεί;

:P

Κωστής Γκορτζής είπε...

Στα 'λεγα εγώ!
Υ
Π οψήφιος για
Π ουτσοσκάμπιλα
Ο λκής!
Συγνώμη κυρία Καλτσόβρακου, δεν θα το ξανακάνω!

kaltsovrako είπε...

Προτείνω να του τον ξύσουμε με τον τρίφτη του τυριού.

Κωστής Γκορτζής είπε...

!!!!!

kaltsovrako είπε...

dr.Uqbar, ότι και αν γίνει πάντα θα βρίσκουμε τρόπους να τα λέμε. Να είσαι καλά.

CsLaKoNaS, δεν έκανα καμμία έρευνα. Απλά θυμήθηκα αυτό που είχα διαβάσει κάποτε και το έγραψα. Κοινή λογική είναι. Ούτε δημοσιογράφος είμαι. Όσο για τις νεολαίες, πίστεψε με δεν γνωρίζω τίποτα άλλο παρα μόνο τα ονόματα τους. Δεν έτυχε να ασχοληθώ ενεργά μιας και ήμουν σε σχολή με πύλη και φρουρούς. :)
Τραμπουκισμοί υπάρχουν παντού και θα υπάρχουν πάντοτε. Είναι φύση μας. Ένστικτο.
Απλά στις εκλογές πρέπει να ψηφίζουμε με την κρίση μας. Και αυτό είναι επίκτητο, δεν είναι ένστικτο.

Wolf είπε...

Kaltsovrako,

φαντάζεσαι να κάναμε παρόμοια έρευνα και για τους 300, και κάτι ολίγους υποψήφιους που έμειναν στην απέξω, πλάκα που θα είχε ?