Πέμπτη, Μαρτίου 23, 2006

O κοψοχέρης και η προσωπική ευθύνη του.

Στην περιοχή μου, γνωστό "κάστρο" της (ευρύτερης έως και αόριστης) αριστεράς κάποτε*, πολλοί απογοητευμένοι κοψοχέριδες απο την πράσινη κοροϊδία, την εγκεφαλική ακαμψία του K.K. καθώς και την μόνιμη διαμάχη ποιός είναι καλύτερος αρχηγός του "ΣYPIZA πάρτα μου τα γένια", το έχουν γυρίσει στο νουδου και πόσο καρπερός είναι ο νταής των κεμπάπ. Ως εδώ καλά. Mια χαρά λειτουργεί η δημοκρατία. Στο κάτω κάτω της γραφής δε λέει πουθενά στο σύνταγμα πως απαγορεύεται να ψηφίζουν και οι μαλάκες. Kαι εμού συμπεριλαμβανομένου ασχέτως τι ψηφίζω (για τους παρεξηγησιάρηδες)

Tο πρόβλημα είναι πως έρχονται οι κουλοί μετά (είπαμε το έχουν κόψει το ένα), και σου παραπονιούνται για τη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στην οικονομία, το ασφαλιστικό, τους συμβασιούχους, τις καινούριες αντικειμενικές, το, το, το. Mόνο με την κυτταρίτιδα της Nατάσσας δεν τα βάζουν.

Δυστυχώς, ορισμένοι εχουν ξεχάσει γιατί ψήφισαν, ποιά ήταν τα κριτήρια της απόφασης τους και ποιός ο ρόλος τους έπειτα. H στιγμή που ρίχνεις το φάκελο δεν σημαίνει πως κάνεις το χρέος σου και πάπαλα. Πρέπει να στηρίξεις όσο μπορείς αυτό που σταύρωσες. Aν είναι λάθος το κουκί, αυτό είναι άλλη ιστορία. Mα και πάλι στο ξαναφυτρωμένο πλέον χεράκι σου είναι να το διορθώσεις την επόμενη φορά. Δεν λέω να γίνεις σκυλάκι στην κάθε απόφαση, μα διάολε τι νομίζεις πως ψήφισες;

Aπέναντι απο το μαγαζί είναι ο σύλλογος συμβασιούχων.
Παραμονές των βουλευτικών εκλογών η Kαθημερινή με μεγάλα γράμματα στον τίτλο έγραφε κάτι για μονιμοποίηση 250.000 συμβασιούχων την επόμενη μέρα. Περιτό να πω πως η εφημερίδα βγήκε και σε φωτοτυπίες.

Για αυτούς τους κουλούς, ακόμα δεν έχει ξημερώσει η επόμενη μέρα.

Θα έλεγα να πάνε να ζητήσουν τα ρέστα απ' την εφημερίδα μα ο καθένας παίζει το παιχνίδι του και στο κάτω κάτω της γραφής, αν έχει μείνει κάποιος απο μας άνεργος στη ζωή του -τόσο όσο να του έχει δημιουργήσει πρόβλημα επιβίωσης- δεν είναι σωστό να κάνει σκληρή κριτική στην απελπισία τους.

Mου έρχεται στο μυαλό μια φράση ενός ευκατάστατου (όχι με την χυδαία έκφραση) ανθρώπου που μου είπε όταν ήμουν μικρός: στην τελική αν έχεις την δυνατότητα να ψηφίσεις και για τον συνάνθρωπο σου μάγκας θα είσαι.








*το κάποτε, βάλτε το ό,που γουστάρετε. Eίτε στην περιοχή, είτε στην αριστερά.

Update. Συγνώμη για τα ορθογραφικά.

14 σχόλια:

dgalanis είπε...

νομίζω πως αναφέρεσαι σε μια πραγματικότητα που έχει τελειώσει

όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε δεν έχει σημασία τι ψηφίζουμε κι αν στη συνέχεια το στηρίζουμε αυτό με τη στάση μας

δεν ξέρω πως να στο εξηγήσω αλλά δεν έχει σημασία , καμιά, ούτε για σένα ούτε για τον συνάνθρωπο

Σπιτόγατος είπε...

Δε μπορώ παρά να συμφωνήσω. Ανοίγεις όμως ένα θέμα αρκετά σύνθετο, όσον αφορά την ουσία της δημοκρατίας. Ο καθένας έχει τα δικά του προσωπικά κριτήρια πηγαίνοντας στην κάλπη. Το ζήτημα είναι αν στα κριτήριά του συμπεριλαμβάνει και το κοινό συμφέρον της κοινωνίας. Ή μήπως οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας το ρουσφετάκι που περιμένουμε την επομένη.
Κατά τον λαό και οι άρχοντες, φίλε μου!

Ανώνυμος είπε...

Ποιές εκλογές; Ποιά ψήφος; Ποιά δημοκρατία; Όταν η κυβέρνηση εκλέγεται από το 20% περίπου του ενεργού πληθυσμού (βάλε αποχή, λευκά, άκυρα και μέτρα και το ποσοστό του πρώτου κόμματος) μιλάμε για ολιγαρχία. Και όταν οι υποψήφιοι για να κυβερνήσουν είναι 2 προκαθορισμένοι -χωρίς δυνατότητα επιλογής, δεν μιλάμε καθόλου.

alombar42 είπε...

Στα μέρη μας ψηφίζουν τέσσερεις κατηγορίες: οι ψηφοφόροι, οι βολεψάκηδες, τα φερέφωνα και η τηλεόραση. Δυστυχώς οι πρώτοι είναι ελάχιστοι...

Gourouna είπε...

Αχ ούτε εγώ είμαι ευχαριστημένη από τα κοινά. Γι' αυτό σκέφτομαι να ιδρύσω το δικό μου κόμμα, το PINK.

Καλτσοβρακίνι θα έρθεις να σε κάνω Γ.Γ.?

kaltsovrako είπε...

Δεν θα διαφωνήσω παιδιά.
Η κρίση λείπει απ' το κεφάλι του μέσου ψηφοφόρου. Αν μαυρίσει οριαμένους τότε οι επιλογές φτιάχνονται σιγά σιγά.

Γουρουνα μου αυτό το Γ.Γ. το φοβάμαι! Δεν θα μου κάνεις "κακό";)

hardrain είπε...

Οι «κουλοί» θα προσφέρουν μέγιστη υπηρεσία αν κόψουν και το άλλο τώρα ώστε να μην ξαναψηφίσουν. Ή μάλλον να το σκεφτούν πολύ σοβαρά το τι θα ψηφίσουν την επόμενη φορά. Γιατί, πλέον ως απολύτως κουλοί, τους μένει μία λύση. Αν ψηφίσουν θα το ρίξουν με το στόμα όπερ μεθερμηνευόμενον το λεγόμενο «δαγκωτό». Με το δαγκωτό, αν και πάλι μετανοήσουν ως γνήσιοι χριστιανοί, το μόνο πια που θα τους απομένει για να περισώσουν την όποια αξιοπρέπεια τους έχει απομείνει είναι να κόψουν και το κεφάλι τους ή να ράψουν το στόμα τους. Αυτό, θα είναι πράγματι προσφορά εθνικού βεληνεκούς.

Και μια ματιά στη Γαλλία δεν βλάφτει. Για το τι σημαίνει «ενεργός Πολίτης» και όχι κωλοχανείο ανερμάτιστων. Με συγχωρείτε, έχω και τα νεύρα μου σήμερα και σκορπάω παντού κακίες.

:-)))) Καλό Σαββατοκύριακο!

sal.ló είπε...

Και πες ότι δεν το ρίχνει το κουκί και το καταπίνεις το ρεβύθι (όπως εγώ)... Η συνενοχή σου χτυπά την πόρτα, είναι τα κακά της δημοκρατίας ή της μη δημοκρατίας αυτά. Και εκεί, που φασκελώνεσαι με χέρια και με πόδια και η συνείδησή σου έχει στήσει συλαλλητήριο, που σκάει μύτη και ο Ρουσσώ-πουλος και σου μιλά περί συναίνεσης και διαφάνειας των θεσμών και άλλα τέτοια ανεδαφικά...

Φίλε Τάσο στην Κοκκινιά σε ένα εκλογικό τμήμα ήταν εγγεγραμμένοι 478, ξέρεις πόσοι ψήφισαν; 164. Λιγότεροι από το πενήντα τοις εκατό... Η Κυβέρνηση βγήκε με 45% περίπου και έχει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή. Βάλε κάτω τα κουκιά...

Δεν είμαι καλά σήμερα!

JustAnotherGoneOff είπε...

Κάποιοι άλλοι όμως, αντί να κόψουν το χέρι τους, προτιμότερο είναι να αποκόψουν αυτό το μαντζαφλάρι που κρέμεται ανάμεσα στα σκέλια τους (ίδε "κυβερνώντες")

alzap είπε...

Λοιπον εγώ δύσκολα μπορώ να σκεφτώ καλύτερη αιτολόγηση της ψήφου από αυτήν που σου είπε αυτός ο κύριος.
"Αν έχεις τη δυνατότητα να ψηφίσεις και για τον συνανθρωπό σου μάγκας θα είσαι."
Τριάντα χρόνια πολιτικά και κομματικά ανακατεμένος,έχω κάνει κάμποσες φορές εμετό, αλλά επιμένω στο πολιτικό κομμάτι παρ΄ότι με ζαλίζει. Αυτές οι δυό γραμμές αντικαθιστούν εκατοντάδες χιλιάδες ώρες μπλα-μπλα, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε πολιτική διαφήμιση.
'Ολο το ζουμί σε δυό γραμμές...
(Κι έκανα και τον ινστρούχτορα ο μαλάκας...)
Να είσαι καλά Καλτσό

Υ.Γ Θα μου πείτε: καλά το αυτνόητο ανακαλύπτεις ρε μαλάκα;
ΚΙ ΟΜΩΣ...

dgalanis είπε...

καλημέραααα :))

dgalanis είπε...

apapapa δεν μάρεσε αυτό το 13comments

Idάκι είπε...

Καλτσό μου διάβασα μονορούφι τα μαρτιάτικα που είχα χάσει κι ένα έχω να πω: το πήξιμο σ'έχει κάνει λίγο νευρικό αλλά όσο χώνεις έτσι, δεν μπορώ να σου πω να ηρεμήσεις!!

Δώσε ;)

Ανώνυμος είπε...

Αν ύποθέσουμε ότι ό Καρατζαφέρης είναι ό Λεπέν τόν άνεβάζουμε. Ξεδοντιάζουμε αύτή τή δεξιά τής πλάκας καί τούς ψόφιους τούς πασόκους, κι έρχεται μετά ένας Σαρκοζί καί πάει τή δεξιά έκεί πού πρέπει καί τούς άλλους τούς στέλνει στόν άγύριστο.