Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2005

Απλά δεν θέλω

Διασκεδαστικές ατάκες γεμάτες μίσος.
Άλλες φορές ολόκληρα κείμενα γεμάτα βρόμα και ύβρεις.
Και όλα αυτά γιατί;

Η απάντηση στον counter τους.
Πλέον έχουν γίνει γνωστοί και ευτυχισμένοι.

Υ.Γ. Κατάλαβες κουκλάρα μου
γιατί δεν θέλω το monitor και τους counters.

36 σχόλια:

Nassos K. είπε...

Ετσι..!
;)

---. είπε...

Όπου να΄ναι θα σου κάνει και το μπλογκ μου παρέα...στους ξεχασμένους.

kaltsovrako είπε...

costantina: look down......ξεχεσμένους!

KiTaSuMbA είπε...

Έλα ρε καλτσόβρακε, μην δίνεις σημασία. Υπάρχει πολύς κόσμος που δεν έχει τι να κάνει και «ασχολείται με ξένα κέρατα». Του καθενός μας όμως το blog πρώτα και κύρια για την πάρτη μας το γράφουμε, άντε και για να πάρουμε το feedback 4-5 ανθρώπων που μάθαμε να εκτιμούμε.

Από εκεί και πέρα ας λέει ο καθένας ότι θέλει... κι αφού έχουμε και χαρτάκι πρόχειρο... ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ! Οι υπόλοιποι ανασφαλείς τύποι ας κάνουν «κόντρες» κι ας μετράνε unique hits (τι νόημα έχει στην ελλάδα με τα PSTN και το dynamic IP;). Άστους να χαρούν κι αυτοί λιγάκι ρε παιδάκι μου!

:-p

---. είπε...

Ρε γιατρέ, άμα γουστάρεις κάποιον, τον βάζεις στα λινκ και τον βρίσκεις.
Και μια φορά που διαφωνούμε ;)

KiTaSuMbA είπε...

Χεχ, «δείξε μου τα link σου να σου πω ποιος είσαι!»...

Εν μέρει έχεις δίκιο constantina αλλά όταν ξεκίνησα το blog μου, τα ελληνικά δρώμενα τα πέτυχα μέσα από το «Next Blog», όσο ατυχές κι αν είναι αυτό. Φυσικά πετυχαίνοντας το 1ο blog που κάπως μου κίνησε την περιέργια (νομίζω ήταν ο J95) πήρα σβάρνα τα links του για να δω τι παίζει. Και τα links των links... Το monitor είναι μια καλή λύση για κάποιον που είναι στις αρχές (παρότι εγώ αγνοούσα την ύπαρξη του), έχει όμως και τα αρνητικά του. Ο Παναγιώτης προσπάθησε να μειώσει τα side effects αλλάζοντας μορφή, αλλά είναι αδύνατον να τα εξαλείψεις κρατώντας λειτουργικό το monitor.

Αν όντως, you are taking too much heat, τότε το να μην γραφτείς / ξεγραφτείς από το monitor είναι μια κάποια λύση: δύσκολα κάποιος αδιάφορος e-κατίνος θα ασχοληθεί να σε εντάξει (εσένα και άλλους 100 δλδ) στο προσωπικό του aggregator απλά για να μπορεί να ρίχνει σποραδικό δηλητήριο. Προσωπικά δεν έχω - ακόμα τουλάχιστον - τέτοιο πρόβλημα οπότε και μάλλον δεν μπορώ να κρίνω αποφάσεις άλλων.

kaltsovrako είπε...

«δείξε μου τα link σου να σου πω ποιος είσαι!»

Ούτε αυτό είναι απόλυτα σωστό.
Δεν συμφωνείς πάντα με τα γραπτά ενός συγκεκριμένου blogger.

---. είπε...

Ακριβώς.
Αλλά τουλάχιστον, μπορείς να του πεις ότι διαφωνείς, χωρίς να σε ξεφωνίζει στα μόνιτορ για μήνες. Αυτή είναι η διαφορά :)

dgalanis είπε...

τι δουλειά έχει το monitor με το περιεχόμενο των blogs? τι δουλειά έχουν τα hits με το αν θα τσακωθείς ή θα την πεις ή θα την ακούσεις από κάποιον άλλο blogger?

"διασκεδαστικές ατάκες γεμάτες μίσος"? ... το μίσος είναι πολύ ευγενικό συναίσθημα για να το σπαταλάει κανείς σε διασκεδαστικές ατάκες προς αγνώστους

kaltsovrako είπε...

Συμβαίνει όμως manifesto μου για κάποιους να μην είναι ευγενικό συναίσθημα.
Παρόλα αυτά δεν είναι αυτό που με έχει ενοχλήσει.
Είναι οτι το counter σε κάνει να μην κοιτάς τα ουσιώδη αλλά να μετράς ποιός μπαίνει, να τον ζυγίζεις, να του παίρνεις τα μέτρα και δώστου ξανά και ξανά, να σου blogάρει το μυαλό με πράγματα που δεν είναι αυτά που σε έσπρωξαν να φτάξεις ένα blog στην τελική.

---. είπε...

Manifesto, σε βρίσκω μερικές φορές εκνευριστικά αθώο και αδαή.

Καλέ, πού ζεις;

dgalanis είπε...

βρε Κωνσταντίνα αυτό μου λέει κι ο Κώστας ... πες τα όλα

dgalanis είπε...

πάντως kaltsovrako δεν μπορείς να μετράς ποιος μπαίνει ... πόσοι ίσως ... αλλά κι ας είναι έτσι τα πράγματα νομίζω πως τόχω γράψει και παλιότερα πως σημασία δεν έχει πόσοι διαβάζουν τον blog σου αλλά ποιοί ... και αυτό δεν μπορεί να στο δείξει κανένα counter

---. είπε...

Μην ξεχνάς και το σημαντικό ΓΙΑΤΙ σε διαβάζουν.

kaltsovrako είπε...

Όλα ξεκίνησαν από έναν καβγά που παρακολούθησα στα blogs.
Διάβαζα το blog του αγαπητού καλλιτέχνη ωσπού κάποια στιγμή ξεκίνησε ένα οχετό από κατηγορίες και ειρωνίες προς κάποιους άλλους blogers. Μεχρι εδώ ας πούμε καλά, όμως υπάρχει μια λεπτομέρεια. Τα comments παρατήρησα πως ήταν λίγα στο blog του. Προφανώς το είχε δει και εκείνος (συμπαθής κατά τα άλλα, αφού δεν σου κρύβω πως τον διάβαζα και τον είχα σε υπόληψη). Στο post που τα έσουρνε λοιπόν στους άλλους blogers ξαφνικά έγινε της βρώμας από comments. Το συνέχισε μέχρις που τον έμαθε ο κόσμος όλος και μετά άλλαξε το blog του, κατέβασε όλα τα παλιά post και φόρεσε την ευγενική του φατσούλα και δεν τρέχει και τίποτα! Ο ορισμός του Blog marketing. Του βγάζω το καπέλο αλλά δεν είναι τίμια συμπεριφορά προς τους υπόλοιπους.

Η ζημιά στην τελική έγινε.
Blogs που δεν τα έχανα ακόμα και πριν φτιάξω αυτό το ριμάδι το blog κλείσανε, σώπασαν, άλλαξαν και πολλοί που συνεχίζουν, ζουν με τον κρυφό φόβο μην τυχόν κανένας θελήσει να "φτιάξει" την αναγνωρισημότητα του εις βάρος τους.

kaltsovrako είπε...

Τουλάχιστον ρε καλλιτέχνη μου κράτα χαρακτήρα.
Έτσι σε γνωρίσανε στο κάτω κάτω της γραφής.
Μην τους το γυρνάς μετά προσφέροντας καθρεφτάκια στους ιθαγενείς!

dgalanis είπε...

ω έλα τώρα καλτσόβρακο

κανένας δεν μπορεί να κάνει ζημιά σε κανέναν

αν κάποια blog σώπασαν αυτό νομίζω πως έγινε επειδή το αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες τους και όχι επειδή κάποιος τους πείραξε ... bloggers είμαστε όχι παιδάκια σε νηπιαγωγείο

dgalanis είπε...

ποτέ μην αφαιρείς από τον καθένα το δικαίωμα να αλλάξει ρότα, στυλ γραφής ή διαδικτυακή περσόνα ... the only constant is change

kaltsovrako είπε...

...και πάλι θέλω να πιστεύω πως
δεν κατάλαβα καλά.

kaltsovrako είπε...

"bloggers είμαστε όχι παιδάκια σε νηπιαγωγείο "

για κοίτα με καλύτερα!
;)

dgalanis είπε...

στα μάτια?

kaltsovrako είπε...

στη φωτό μου ρε man, στη φωτό μου!
΄)

kaltsovrako είπε...

Δεν τα θεωρώ καινά δαιμόνια αλλά φοβάμαι οτι σε ορισμένους μας φέρνουν ορισμένες παρενέργειες. Δεν είμαι όμως και δογματικός.
:)

---. είπε...

Avanti, ο λόγος που βγήκα απ΄το μόνιτορ, δεν είναι τα κακόβουλα σχόλια. Πάντα θα υπάρχουν και με κανέναν τρόπο δεν αποφεύγονται σε έναν χώρο όπως το ίντερνετ και ειδικά έναν χώρο όπως τα μπλογκ. Άλλωστε τα κακόβουλα σχόλια ήταν πάντα τροφή για τις περισσότερες σκέψεις μου. Απλά, βλέπω τα μπλογκς σαν έναν ωραίο τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των ατόμων που γουστάρω και με γουστάρουνε. Και για αυτό, μου αρκούν τα λινκς.
Ένας ελκυστικός τίτλος, ή πέντε ποστ με ελκυστικούς τίτλους τη μέρα (χωρίς περιεχόμενο τις περισσότερες φορές) , δεν με αφορούν. Με αφορά ένα καλό ποστ έστω και μια φορά την βδομάδα, από άτομα που εκτιμώ. Είναι απλά θέμα γούστου.

Ανώνυμος είπε...

Βγειτε επιτελους απο το monitor. Ζητηστε απο το google να σας βγαλει απο τα αποτελεσματα των αναζητησεων του. Πειτε στο yahoo να σας παραλειπει. Βγαλτε το site σας απο το blogger και μεταφερετε το σε καποια απιστευτη αγνωστη πανδυσκολη διευθυνση πχ http://www.jsdhauenchd-jdsh3873f.com/sadyu3h-sjd3/sadhyenooe. Μην το λετε σε κανεναν. Κοψτε τα σχολια. Γραφετε σε κωδικοποιημενη γλωσσα και δωστε τον αποκωδικοποιητη/κλειδι μονο στην μαμα σας. Μην βαζετε φωνηεντα καθολου σε ο, τι λετε. Κακαντεκε τακα κοκορακακικιστικικακα (καντε τα κορακιστικα). Μαυρο background και μαυρα γραμματα.

Ετσι οποιος μπορεσει να σας μαθει θα ειναι πραγματικα αξιος. Θα ειναι ο βασιλιας Αρθουρος. Και εσεις το ιερο Δισκοποτηρο. Μονο για επιλεκτους. Το καλο το πραγμα θελει προσπαθεια. Η πρεφα θελει υπομονη και το μο*νι κυνηγι. Αν καποιος εχει αρχισει να νιωθει μο*νι, θελει το κυνηγι του. Δεν θελει να προσφερεται στο πιατο... Θελει ραντεβου, θελει ψηστηρι, θελει κομπλιμεντα, θελει γαμο...

Αλλα, θερμη παρακληση, σταματηστε να το ανακοινωνετε καθε μερα απο δω και απο κει: Τεταρτη σημερα, θα βγω απο το μονιτορ. Αρθρο: Παναγιωτη βγαλε με απο το μονιτορ. Σχολιο: Σκεφτομαι να βγω απο το μονιτορ. Ε-μεηλ: Βγαλε με απο το μονιτορ. Συζητηση με την μαμα: Μαμα, λεω να βγω απο το μονιτορ.

Ξερω οτι το μονιτορ ευθυνεται για σεισμους, πλημυρες, λιγοτερα αρθρα, περισσοτερα αρθρα, κακους, καλους, οι counters για το αλλο, το google για το παραλλο. Ειναι κριμα που το internet ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΣΑΣ. Αισχος. Εχει γινει ενοχλητικο. Εκει που εισασταν ωραιοι και καλοι και παραγατε θαυματα ξεφυτρωσε απο το πουθενα και σας τα χαλασε ολα. Τα αλλοτριωσε. Φταιει το συστημα. Το 666. Ο Αντιχριστος. Τοσα χρονια χωρις ιντερνετ γραφατε στο μυαλο σας τα blog σας και τις σελιδες σας και σερφαρατε μια χαρα και μετα ηρθαν αυτα τα εργαλεια του αντιχριστου: τα internet, τα monitor, τα goole, τα yahoo, τα κομπιουτερς, οι υπολοιποι και τα κατεστρεψαν ολα. Και δεν σας ρωτησαν κιολας οι αναιδεστατοι.

Εγω προσωπικα εχω απαγορευσει στον Χατζινικολαου να σχολιασει το blog μου γιατι μωρε ετσι θα μαζευτουν τιποτα ξενερωτοι και θα μου την χαλασουν. Το παθα και με τα Κουφονησια. Χρονια πηγαινα περναγα καλα. Το ειπαν οι ειδησεις, το εμαθε ο κοσμος και τωρα δεν γουσταρω. Ισως ζητησω απο τους τουριστικους οδηγους να τα βγαλουν απο τα αφιερωματα τους. Το σκεφτομαι...

Ανώνυμος είπε...

Για το προηγουμενο ποστ: evris
(Και επιτρεπω στο μονιτορ να ασχοληθει μονο με την τριτη παραγραφο του σχολιου μου, στους αναγνωστες να διαβασουν μονο το μισο, στους φιλους ολο εκτος απο τις 2 πρωτες γραμμες, για να μην γινει πολυ εμπορικο το σχολιο και εκφυλιστει και μου την σπασει η ολη φαση και κοψει η μαγιονεζα)

---. είπε...

--Ετσι οποιος μπορεσει να σας μαθει θα ειναι πραγματικα αξιος?
Ειλικρινά, μιλώντας πάντα προσωπικά, νοιώθω υπερεκτιμημένη. Αλήθεια, δεν μιλάω ειρωνικά.

Μπορεί φίλε μου, να έχεις δίκιο. Από δω και πέρα όμως αποφάσισα να περάσω στην «λήθη» των μπλογκς και ας έρχονται σχόλια και αναγνώστες από όπου αλλού θέλουν. Επέλεξα τα λινκς μου, που φροντίζω να τα ανανεώνω συχνά και είμαι ευχαριστημένη με την κουβεντούλα που γίνεται.
Τόσο απλά.

Nassos K. είπε...

Well said constantina.

kaltsovrako είπε...

Εχει δίκιο ο ανώνυμος.
Ακόμα πιο σωστό είναι να είσαι blogger και να κάνεις comment ως ανώνυμος.
Sorry, φίλε αλλά δεν είσαι λιγότερο δειλός απο εμένα που φοβάμαι το monitor και το counter.

Επίσης δήλωσα πως δεν είμαι δογματικός που σημαίνει πως αυριο μπορεί να πεισθώ να βάλω και counter και να μπω στο monitor.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξερω αν αναφερεστε σε μενα (ως anonymous, αλλον ανωνυμο δεν βλεπω, ολοι εχετε blogger accounts, αρα μαλλον για μενα ειναι, αν οχι τοτε ignore me)... αλλα εχω 2 σχολια το ενα κατω απο το αλλο με διαφορα 2-3 sec. Το ενα το φοβερο και τρομερο μου (για τα δισκοποτηρα σας) και αλλο ενα στο καπακι 2 δευτερολεπτα, διευκρινιστικο, μετα που λεει σε ελευθερη μεταφραση "ουπς, βιαστηκα, διευκρινιζω ομως οτι το παραπανω σχολιο το εγραψε ο evris". Συγνωμη αν δεν το εκανα προφανες, ισως επρεπε να γραψω το evris με bold και κεφαλαια για να σας βοηθησω περισσοτερο.

Χαρηκα τωρα που ολοι αποδειχτηκαμε παλικαρια και ειπαμε τα ονοματα μας, και βεβαιωσαμε οτι ολοι υπογραψαμε ολογραφως ως Τμηματαρχης Παπαδοπουλος, Προσωπαρχης Αντωνιου, την εχουμε το ιδιο μακρια και παχια, νια νια νια νια κλπ και περναω στο κυριο θεμα.

Μπειτε, βγειτε, ξαναβγειτε ξαναμπειτε στο monitor, στο google, στο yahoo, στο in. Σιωπηρως αν μπορειτε ομως...

Δεν χρειαζονται γκρινιες, ουτε να σκατε, ουτε να εφαρμοσετε την φοβερη μου προταση ("αφηστε το google, την ΝΑΣΑ, το monitor να κανουν τα δικα τους και καντε τα δικα σας") αναγκαστικα ...

--
evris

---. είπε...

"Σιωπηρως αν μπορειτε ομως..."

Μάλιστα.
Ειλικρινά,χίλια συγνώμη για την ενόχληση.

kaltsovrako είπε...

Evris, θέλω να σου ζητήσω προσωπικά συγνώμη που σε φούντωσα τόσο και δεν κατάλαβα πως το evris ήταν όνομα -πες με βλάκα- αλλά θα σου πω το εξής:

Δεν μπήκα ΠΟΤΕ στο monitor για να βγω. Ούτε μου έγινε αυτοσκοπός για το blog μου. Είδα όμως -και συνεχίζω να βλέπω- παιχνιδάκια με τον τρόπο που λειτουργεί το συστημα του παλικαριού που το έφτιαξε και δεν μου άρεσει καθόλου.

Το postάκι μου είχε σαν σκοπό να απαντήσω στην avanti σε ένα comment που είχε κάνει παρακάτω. Από ευγένεια και μόνο προς αυτήν.
Δεν το είχα κάνει παντιέρα και ούτε πιστέυω πως το κάνω και τώρα. Άλλωστε όπως θα έχεις διαβάσει δεν θέλω ή μάλλον προσπαθώ να αποφεύγω να είμαι δογματικός.

Το θέμα με τους counters είναι που με ΦΟΒΙΖΕΙ και αυτό γιατί κάνει τους ανθρώπους που γράφουν αντί να πληκτρολογούν αυτά για τα οποία ξεκίνησαν το blog τους γράφουν για να τους διαβάζουν όλο και περισσότεροι και κάτι τέτοιες πίπες (sorry) και στο κάτω κάτω της γραφής δεν γουστάρω να το πάθω και εγώ.

Αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Απαντω συνολικα προς την C. και τον k.
C: Δεν χρειαζεται να ζητας συγνωμη. Αν θες το ακους αν οχι αγνοησε το. Μια που υπαρχει η δυνατοτητα υποβολης γνωμης (ξερεις, ειναι σαν τις κωλοτρυπιδες, ολοι εχουν απο μια) ειπα και εγω την δικια μου....

k: Τον ανθρωπο που το εφτιαξε τον γνωριζω καιρο. Μαλιστα συστεγαζομαι στο vrypan.net (evris.vrypan.net, monitor.vrypan.net, ....). Εκει στεγαζονται διαφοροι γνωστοι και διαφορα projects. Δεν νομιζω οτι τα παιχνιδακια που λες γινονται απο τον συγγραφεα του monitor (εδω δεν εχουμε χρονο να βρεθουμε ολοι μεταξυ μας, που καιρος για παιχνιδια, μακαρι να ειχαμε τον χρονο και θα παιζαμε κατι καλυτερο οπως πχ paintball). Μαλλον εννοεις οτι οι bloggers κανουν ο,τι μπορουν να "ανεβουν" στο monitor. Και δεν ξερω τι κακο εχει αυτο. Και στο google βαζουν πολλοι λεξεις-κλειδια που τραβιουνται, links προς αλλα sites (crosslinking για ανεβασμα του ranking), γραφουν κειμενα με συγκεκριμενες φρασεις για να τους κατηγοριοποιησει η μηχανη αναζητησης κλπ και υπαρχουν μεχρι και εταιριες που πουλαν αυτην ακριβως την υπηρεσια: πληρωνει ενα site για να καταφερει η εταιρια με διαφορους τροπους να το ανεβασει στα αποτελεσματα αναζητησης μιας search engine ψηλα (πχ στην πρωτη δεκαδα για την λεξη ΟΣΦΠ).

Οπως και με το monitor πολλες σελιδες (δισεκατομυρια απο αυτες) δεν εκαναν αιτηση για να τις βρει το google. Μου φαινεται αστειο ο δημιουργος μιας τετοιας σελιδας να βλεπει φαντασματα, θεωριες συνομωσιας, ιντριγκες, παθη, παιχνιδια υπουλα αλλων με τις σελιδες και το google και να θεωρει οτι αν στειλει email στο google να τον βγαλει θα γινει η ζωη του καλυτερη/χειροτερη και τετοια...

Αν μαλιστα αρχισει να γραφει στην σελιδα του για το κακο google και τους κακους που παιζουν με αυτο και οι αλλοι σχολιαζουν το κακο google κλπ και ολοι που δηλωνουν οτι δεν θελουν να ασχολειται το google με αυτους, χαλανε την ζαχαρενια τους/χρονο τους/σελιδα τους γραφωντας για το google το βρισκω και σε πληρη αντιθεση με την αποψη τους...

Ο counter ειναι κατι που βαζει ο blogger ο ιδιος στην σελιδα του. Εγω πχ δεν εχω. Αυτο δεν εχει να κανει με το monitor. Παντως, ακομα και να μην βαλεις counter υπαρχουν υπηρεσιες που μετρανε ανεξαρτητα απο σενα και μπορεις να δεις και εκει το site σου και τα στατιστικα του, π.χ. alexa.com. Μετα απο αυτο, νομιζω οτι ολοι πρεπει να στειλετε email και στην alexa να σας εξαιρει, και στο google και ισως και στην forthnet να κοβει τους επισκεπτες που ερχονται απο otenet η απο Αγγλια η .... Πολυ δουλεια ρε παιδι μου εχετε μπροστα σας. Κλεινω να μην σας καθυστερω γιατι θα χρειαστειτε ολο τον διαθεσιμο χρονο σας μεχρι τα 90 σας τουλαχιστον.

--

evris

kaltsovrako είπε...

Evris, δεν τα βάζω με το monitor και φυσικά οχι με τα παιδιά που το έφτιαξαν και το διατηρούν.

"Μαλλον εννοεις οτι οι bloggers κανουν ο,τι μπορουν να "ανεβουν" στο monitor. Και δεν ξερω τι κακο εχει αυτο."

ΚΑΝΕΝΑ και μαγκιά τους. Εγώ δεν έχω πεισθεί για την πρακτική αυτή. Και είναι η γνώμη μου και την γνώμη μου την εκθέτω στο blog μου. Και πάλι συγνώμη γιαυτό.

Αν θέλει απο την άλλη το monitor ή ο οποισδήποτε να συμπεριλάβει το blog μου, ας το κάνει. Αν με ενοχλήσει δεν μπορώ να ζητήσω ευγενικά να βγώ; Αν το έχω πάρει βέβαια χαμπάρι γιατί αν είναι το blog στο goole, NASA κλπ δεν πρόκειτε να κάνω τίποτα. Αν έχω πάλι τη δυνατότητα με ένα mail ή λεγοντας το στη μαμά μου θα το κάνω. "Μαμά βγάλε με από το monitor"

Αντιλαμβάνομαι πως είναι η δουλειά σου ή κάτι παρεμφερές το internet, τα δίκτυα αλλά η δικιά μου δεν είναι. Το blog το έφτιαξα έτσι, για πλάκα, όχι για να μπαίνω στην πρώτη δεκάδα του google στο ψαχτήρι. Δεν έχω όφελος. Απλός χρήστης του internet είμαι και δεν έχω την απαίτηση από τον εαυτό μου να γνωρίζω όσα γνωρίζεις εσύ. Απο την άλλη αν σου προσβάλω τη δουλειά σου μπορείς να μου το πεις απο την αρχή. Όχι να αρχίσεις τις ειρωνίες και τα εξυπνα αστειάκια τύπου "το μουνί θέλει κυνήγι" γιατί τότε φίλε μου θα προτιμούσα να μου πεις "είσαι μουνί" από κοντά.

Ευγενικά Τάσος (Προσωπάρχης ΕΥΠ :)

Ανώνυμος είπε...

represent nice best site -

[url=http://trailfire.com/codeine] codeine slang names [/url]

http://trailfire.com/codeine
[url=http://trailfire.com/codeine] codeine extraction [/url]

Ανώνυμος είπε...

learn about my video blog -

[url=http://www.young-dro.com/profiles/blogs/buy-cheap-lexapro-lexapro] lexapro and breastfeeding [/url]

http://www.young-dro.com/profiles/blogs/buy-cheap-lexapro-lexapro
[url=http://www.young-dro.com/profiles/blogs/buy-cheap-lexapro-lexapro] lexapro and weight loss [/url]